High-available K8s clusters op Azure

Klant

Surf

Technology

Samenvatting

Cloud Legends heeft in samenwerking met SURF High Available en schaalbare Kubernetes clusters opgezet in Azure.

SURF is een samenwerkingsverband van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen waarin leden hun krachten bundelen. Binnen SURF werken universiteiten, hogescholen, beroepsopleidingen, UMC’s en onderzoeksinstellingen samen om de best mogelijke digitale diensten in te kopen of te ontwikkelen en kennisdeling te stimuleren door te blijven innoveren.

Uitdaging

De bestaande infrastructuur van Surf was handmatig opgezet. Een met de hand opgezette infrastructuur is vaak gebaseerd op individuele configuraties van servers en netwerken. Dit kan leiden tot inconsistentie en problemen bij het bijhouden van wijzigingen. Bovendien kan het moeilijk zijn dergelijke infrastructuren te automatiseren of te integreren met andere systemen.

Oplossing

De uitdaging van dit project was om de bestaande infrastructuur te voorzien van Infrastructure as Code, waardoor het beheer eenvoudiger en transparanter wordt. Daarnaast was er behoefte om meer gebruik te maken van Azure Native Services zoals Azure Cache for Redis en CosmosDB.

Resultaten

De infrastructuur is volledig opgezet met Infrastructure as Code in Azure - de clouddienst van Microsoft. Azure service AKS (Azure Kubernetes Service) is het platform bij uitstek voor het hosten van de containerized software. Het uitrollen van zowel de infrastructuur als de applicaties gebeurt binnen een CI/CD-omgeving (Continuous Integration / Continuous Delivery) met behulp van Terraform en GitLab. Hierdoor heeft SURF controle gekregen over zowel de Azure infrastructuur als het proces waarmee ze applicaties inzetten.

De overgang naar de cloud door Cloud Legends heeft geleid tot:
  • Verhoogde uptime door stateful workflows te verplaatsen naar diensten als: Mongo, Postgres en Regis.
  • Verhoogde veiligheid door het gebruik van keyvaults voor classified documenten.
  • Minder false positives tijdens het monitoren door het verbteren van de Prometheus en Alert Manager.

Cases

Enkele van onze andere cases

ViaViela

Migratie Mijngastouderburo naar AWS

KNMI

Migratie knmi.nl naar AWS

Philips Hue

Verlichting in de cloud

Meet the Legends!

Hoe kunnen we je helpen?

    Don't hesitate to get in touch!