Brandveilig middels de Hertek Connect App

Video afspelen

Klant

Hertek

Technology

Samenvatting

Kabisa heeft samen met Hertek de infrastructuur van het Hertek Connect platform ontwikkeld. De Hertek Group zorgt voor (brand)veiligheid, welzijn en continuïteit voor mensen en bezittingen in gebouwen, waarbij onnodige risico’s voor iedereen worden voorkomen. Van medewerkers op kantoor tot kinderen op school, en van kwetsbare bewoners in een verpleeghuis tot een kritische productielijn in een fabriek, het platform zorgt voor veiligheid voor iedereen.

Uitdaging

Binnen brandpreventiediensten is de betrouwbaarheid van gebruikte systemen cruciaal, omdat ze een essentiële rol spelen in het beschermen van levens. Om optimale prestaties en veiligheid te garanderen, is het essentieel dat deze systemen niet alleen zijn uitgerust met hoogwaardige software, maar ook beschikken over een infrastructuur die bestand is tegen eventuele verstoringen.

Hertek Connect, voorheen gebruikt als secundair systeem, heeft zich bewezen als een succesvol platform en de vraag naar het systeem nam toe. Hierdoor was er behoefte aan een upgrade naar een primair systeem. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe systeem volledig voldoet aan de normen van de branche, moest het voldoen aan de NEN2575-4 norm. Dit zijn strenge regels waaraan een brandveiligheidssysteem aan moet voldoen. Daarnaast is het gecertificeerd onder ISO27001/17/18 om de kwaliteit en het beheer van het systeem te waarborgen.

Oplossing

Kabisa begrijpt het belang van brandveiligheid en de kritieke rol die technologie speelt in het beheer ervan. Daarom hebben we een zeer beschikbare en schaalbare cloud-infrastructuur gebouwd in AWS. We hebben gebruik gemaakt van de kracht van AWS-services zoals ECS voor het uitvoeren van containers, S3 voor objectopslag, SQS voor berichtenwachtrijen, Aurora voor relationele databases, Lambda voor serverloze berekeningen, en API Gateway voor het creëren, implementeren en beheren van API’s. Deze services werken samen om een veilige, schaalbare en zeer betrouwbare oplossing te bieden voor de gebruikers van het platform.

Resultaten

Hertek Connect kan binnen (milli)seconden reageren als er een brandalarm afgaat. Dit wordt bereikt door een combinatie van snelle en betrouwbare messaging-queues, realtime meldingen en automatische schaling om miljoenen verzoeken per dag te verwerken.

Het nieuwe systeem is ontworpen om automatisch op en neer te schalen wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing voor Hertek, omdat je enkel betaald, voor hetgeen je gebruikt bij AWS. Het systeem registreert ook alle alarmen en gebeurtenissen voor latere analyse en rapportage. We hebben geïnvesteerd in de beste infrastructuur en technologie om ervoor te zorgen dat de oplossing robuust, betrouwbaar en veilig is en voldoet aan alle (strenge) normen.

Meet the Legends!

Hoe kunnen we je helpen?

  Don't hesitate to get in touch!

  Cases

  Enkele van onze andere cases

  Surf

  High-available K8s clusters op Azure

  ViaViela

  Migratie Mijngastouderburo naar AWS

  KNMI

  Migratie knmi.nl naar AWS

  Philips Hue

  Verlichting in de cloud

  Al onze diensten

  Het creëren van een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige infrastructuur heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we nieuwe technologieën op de voet en zijn we niet bang om ze te gebruiken als dat het eindresultaat ten goede komt.