De Cloud Legends Workshop trein dendert door!

Fleur Weekers

Geschreven door Fleur Weekers op 5-4-2022

Fontys Venlo was het volgende station in de Infrastructure as Code Workshop tour! Met vier collega’s liepen we een volle collegezaal binnen waar 52 studenten toegepaste informatica - systemen en netwerkbeheer of software development hadden plaatsgenomen om onze workshop IaC te volgen! Zelfs een handje vol leraren besloot deel te nemen en te leren van Kabisa & Cloud Legends.

Cloud Legends Workshop Fontys Venlo

AWS

Onze collega's Glenn Eggen & Rik Tonnard hebben een presentatie gegeven waarbij Kabisa & het Cloud legends traineeship aan bod zijn gekomen. Vervolgens is er een uitleg gegeven over het toepassen van Infrastructure as Code door middel van Terraform binnen de publieke Cloud Provider AWS. Na een kleine verhuizing van collegezaal naar open ruimte en een korte theoretische introductie zijn de studenten in groepjes “hands on” aan de slag gegaan. Terraform en de nodige tools waren al voorgeïnstalleerd zodat de studenten meteen gebruik konden maken van een AWS Cloud9 omgeving. Ook kregen ze allemaal toegang tot een AWS account zodat ze daadwerkelijk Infrastructuren binnen AWS konden gaan bouwen tijdens de workshop.

Terraform

Het was een interactieve sessie waarbij er veel vragen werden gesteld door de studenten. In een evaluatie kregen we terug dat de studenten een goede eerste indruk hebben gekregen van Terraform. Ze vonden het interessant om een nieuwe techniek te leren en velen staan open voor een vervolg. De middag werd afgesloten met een grote groep geënthousiasmeerde studenten. Missie geslaagd!

Traineeship & Workshop

Bij Cloud Legends bieden wij een traineeship aan voor vers afgestudeerde informatica studenten. Wil je meer te weten komen over deze cloud traineeship waarbij je opgeleid wordt tot Cloud Engineer? Hier leer je onder andere alles over AWS en Terraform! Lees er hier meer over! Ben jij een IT student of docent van een hogeschool of universiteit en het lijkt jou deze workshop interessant? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij onze workshop ook verzorgen bij jou op school.

Cloud Legends fontys

Bij Cloud Legends staat privacy hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de data die onze bezoekers achterlaten. De data wordt enkel gebruikt voor analyses, zodat we de gebruikerservaring van onze websitebezoekers kunnen verbeteren. Tevens zorgen de cookies ervoor dat er relevante advertenties worden getoond. Lees meer over het gebruik van cookies in ons privacy statement.

Ik ga akkoord